GermanGames Logo (21K)

Odins Raben


Hver spiller styrer en af Odins ravne Hugin og Munin gennem landskabet. Man kan forsøge at bedre sine egne muligheder og at forværre modstanderens muligheder for at opnå dette mål. Endvidere kan der scores ekstra point ved at tilføje kort til den magiske vej. I hver runde må man kun lægge et begrænset antal kort fra hver af sine to bunker. Fra hånden kan man lægge kort efter eget valg, mens man fra den bunke, man har liggende foran sig altid først skal lægge det sidst lagte kort. Et overraskende intenst spil.

Odins ravne er et spil med mange elementer, der skal tages hensyn til mens ravnene flyver gennem landskaberne. Nedenstående giver et lille indblik i dynamikken bag spillet, men er ikke et komplet sæt af regler.

Spillet består af et sæt kort og en ravn til hver spiller. Derudover er der et sæt landskabskort og et sæt kort til den magiske vej. Spillet indeholder også en "Odin markør".

Fra landskabsbunken lægges der ni kort ud mellem de to spillere. De to ravne placeres i den samme ende af denne række, men på hver sin side af det samme kort. Der vendes et kort fra bunken, der hører til den magiske vej. På dette kort er der to symboler. Det kan være landskabssymboler eller et billede af Odin. Disse symboler svarer til kortene i hver af spillernes kortbunke. Spillerne begynder med 5 kort på hånden fra deres bunke.

Spillerne skiftes til at have tur. I sin tur må man spille tre kort fra hånden og tre kort fra et "kortlager", som ikke eksisterer ved spillets start, men som skal opbygges. I den første tur kan man således kun spille kort fra hånden. Ens ravn står lige uden for et landskabskort på vej ind i landskabet. Hvis man har et kort, der svarer til landskabskortet ravnen står foran, kan man spille dette og flyve et kort fremad eller flere, hvis der er flere ens landskaber i træk. Man kan imidlertid også vælge at bygge sin magiske vej op. Dette gøres ved at tilføje et kort fra hånden eller ekstra bunken, som svarer til symbolerne på den magiske vej. Den der har den længste magiske vej vinder tre point, når en af ravnene flyver ud af landskabet i den anden ende. Man kan imidlertid også gemme sine kort i ekstra bunken og spille dem næste gang. Her er regelen, at det sidst lagte kort skal spilles først.

I spillernes kortsæt er Odin kort, som giver mulighed for at udføre specielle handlinger, eksempelvis at blokere den anden spillers vej, bytte om på landskabskort for at tilpasse landskabet til de kort man har på hånden eller at rykke den anden spiller et skridt tilbage. Disse spilles ligesom andre kort enten fra hånden eller bunken, og tæller som et af de tre kort, man må lægge.

Det gælder om at flyve gennem landskabet hurtigere end den anden spillers ravn. Jo, længere foran den anden man slutter, jo flere point får man. Spillets dynamik er interessant, fordi der er flere elementer som skal vejes op. Det nytter eksempelvis ikke noget at komme først gennem landskabet bare et kort foran den anden spiller, hvis den anden har den længste magiske vej, fordi den anden spiller så får flest points. Ekstra bunken er desuden et interessant træk ved spillet, da ravnen med hjælp fra denne kan komme til at flyve overraskende langt … og dermed overrumple modspilleren.

Der er 4 forskellige tekst kort: Odin-kortene. Det er nødvendigt at vide, hvad denne tekst betyder. Oversat til engelsk er teksterne:
- Rearrange your auxilliary card stack or place 2 additional landscape cards at the end of the flight path.
- Turn an unoccupied landscape 180 degrees or remove an unoccupied landscape card.
- Move your opponent's raven 1 space back or move your raven 1 space forward.
- Place the Odin marker on an unoccupied landscape space or swap 2 unoccupied
landscape cards.

Læser man de engelske regler er det meget vigtigt, at man spiller med de reviderede regler (Magic Way Errata), som der også er et link til nedenfor.




Odins Raben (15K)

Links:

Engelske regler

Magic Way Errata


Tilbage til forside (2K)